“Ik benaderde problemen en hun oplossing vooral vanuit de ‘blauwe kant’. Dus: analyse, oorzaken, interventie – opgelost. Ik merkte dat dat niet altijd (voldoende) werkt. Tegelijkertijd maakte ik vanuit mijn persoonlijke ontwikkeling kennis met (familie)opstellingen. Dit voelde als de combinatie die ik nodig had.

In de leergang kwamen alle facetten van interimmen voorbij, benaderd vanuit systemisch perspectief. De afwisseling tussen theorie en praktijk, waarvan veel direct toepasbaar, onder leiding van top-trainers: het bleek inderdaad precies de aanvulling die ik zocht.

Hoe anders mijn benadering is geworden merkte ik toen ik later tegen ‘gedoe’ aan liep met een collega. Wat een moeizaam gesprek had kunnen worden over het oplossen van ‘ons’ probleem, werd een prachtig gesprek over patronen, oorsprong, ordening. Waarbij ik volop in verbinding was met mezelf, de situatie en de ander. De sfeer van het gesprek was in de eerste 5 minuten volkomen veranderd en het was een uur lang energie, uitwisseling, herkenning, verbinding en… handelingsperspectief. Vrijwel de hele leergang in een uur zeg maar :-). Alles viel voor ons beiden op z’n plaats.”

Kees Handenbinder
Change Manager